סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

29/12/2015 | 07:59 | מאת: מרדכי

שלום אובחן אצלי סרטן בערמונית בצד שמאל 1 תקין 2 נגועים 70% ו 20%.PSA 6.3 דרגה 3+3 בביופסיה. (לאחר בירור כוון שיש לי בקע בבטן נעשה ברור מקיף לאיתור בעיות וכך הגיעו לערמונית) אני מועמד לניתוח הסרה של הערמונית. האם במצב זה כדאי לבצע CT PET לבחינה כללית שאין גרורות? אני סובל מחולשה כללית מזה חצי שנה בחילות מידי פעם בבקר תופעות שלא היו לי לפני כן ,אני בן 65 בכושר גופני. האם יש קשר בין הדברים? בד"כ אני בריא אין לי מחלות לחץ דם תקין א.ק.ג. תקין.

שלום מרדכי. אני מבין שה-PSA היה 6.3, עברת ביופסיה שאבחנה גליסון 3+3 בשני גלילים בלבד. חשוב לדעת גם האם הרגישו בבדיקה רקטלית נגע נוקשה בערמונית. הסיכוי שיש לך גרורות ברמה כזאת של PSA ובגליסון 3+3 הוא נמוך. PET CT לא יעזור מהבחינה הזאת. רוב הסיכויים שהחולשה והבחילות לא קשורות לסרטן ערמונית בדרגה הזאת.

05/01/2016 | 10:24 | מאת: מרדכי

שלום תודה על תשובתך שאלה נוספת אני מועמד לניתוח רובוטי של הערמונית. אני סובל מהרניה (בקע גדול )מעל הטבור, שלא נותח כוון שהכירורג ממתין עד לאחר ניתוח הערמונית. האם העובדה שיש לי בקע בבטן יכולה למנוע ניתוח רובוטי? תודה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית