אבן בכליה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

01/12/2015 | 16:35 | מאת: לירון

שלום, אני בת 23. לפני כשבועים גילו לי אבן בכליה בגודל 7 מ"מ. הכניסו לי סטנרט ושוחררתי עד לניתוח של הוצאת האבן והסטנט. מאז אני חשה צריבה במתן השתן. אך בימים האחרונים אני ממש מרגישה את האבן בבטן, הכאבים חזקים ויש לי קושי ודחיפות במתן השתן. האם זהו מצב נורמלי? ולא מחייב התייחסות מיוחדת?

שלום לירון, הקצה התחתון של הסטנט יושב בשלפוחית ולפעמים מגרה אותה, מה שיכול לתחושה של דחיפות במתן שתן. עם זאת כדאי לשלול דלקת ומיקום לא נכון של הסטנט. את זה אפשר לעשות ע"י בדיקת שתן פשוטה וצילום בטן.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית