מה המשמעות של תוצאת בדיקת הדם הזאת?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

29/10/2015 | 12:33 | מאת: משה

שלום רב לאחר שבדקו לי את הערמונית, נתבקשתי לעשות בדיקת דם. קיבלתי את התוצאה הזאת: PSA 0.86 ng/ml מהי משמעות התוצאה? האם אני בסיכון כלשהו? תודה רבה.

שלום משה. PSA הוא חלבון שמופרש מהערמונית. הרמה של החלבון בדם קשורה לסיכון לגלות סרטן ערמונית בביופסיה. 0.86 היא רמה נמוכה, אבל את הסיכון צריך להעריך לאחר שמשקללים בנוסף את הגיל שלך, מה שמרגישים בבדיקת הערמונית, האם יש מישהו במשפחה שיש לו סרטן ערמונית, האם עברת פעם ביופסיה של הערמונית, והאם אתה נוטל תרופות שיכולות להשפיע על רמת ה-PSA.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית