דם בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

26/10/2015 | 19:32 | מאת: ש

שלום רב. בבדיקת שתן אחרונה שעשיתי כל הנתונים היו תקינם למעט שני סעיפים - בדיקת משקל סגולי שעמד על 1.031 וסעיף כדוריות הדם האדומות שעמד על 30. לפני שלוש שנים עשיתי צסטוסקופיה שהייתה תקינה. כנל לגבי הביופסיה והאולטראסונד. בבדיקות לפני שנה כדוריות האדומות עמדו על 165. ישנה מגמת ירידה אך אני עדיין לחוץ מאד. אני בן 35. מה זה יכול להיות?

שלום. יש לך דם בשתן שלא נראה בעין אבל מתגלה בבדיקת השתן שעושים. דם יכול להגיע מכלי דם שנמצא היכן שהוא במערכת ומדמם קצת. כשיש דימום אנחנו רוצים לשלול גידול במערכת השתן, למרות שזה דבר נדיר יחסית בגיל שלך. עברת כבר ציסטוסקופיה ואולטראסאונד. איזו ביופסיה עברת? עוד אפשרות לדם בשתן, הם כדוריות דם שמסוננות דרך הכליה לשתן. זה יכול להופיע כשיש בעיה בתפקוד הכליה. מה שיכול לעזור לדעת מאיפה זה, זה להסתכל על השתן תחת מיקרוסקופ ולראות אם רואים תאי דם אדומים שלמים או שבורים. יש מקרים שאחרי שעושים את כל הבירור, לא מגיעים לאבחנה, אבל אז אנחנו יודעים שאת הדברים החשובים שללנו, ואנחנו פחות מודאגים.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית