סוג טיפול בסרטן שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

26/09/2015 | 08:13 | מאת: יעל

ד"ר נכבד בהמשך להודעותי הקודמות בת 62. בדוח נתוח מה-1.9 נמצא:שופכה תקינה, רירית טרבקולרית, לטרלית לפיה הימנית גידול פפילרי 1*1.5 שיטחי וכן גידול שיטחי בדופן אחורי מימין(לא צויין גודל). פיות זוהו תקינות. תשובת הביופסיה:התקבלה צנצנת ובה מספר פרורי רקמה בנפח 0.1 סמ"ק: bladder, transurethral resection: -papillary urothelial carcinoma, low-grade -no evidence of invasion -muscularis propria not present מדוע הרופא החליט שאקבל טפול ב-BCG לתקופה ארוכה ולא במיטומיצין לתקופה קצרה?.האם המיטומיצין אינו עדיף?, האם המיטומיצין הוא למימצא קל יותר ממה שנמצא אצלי. האם לפי מה שנמצא אצלי אני כן יכולה לקבל את המיטומיצין?, מה עדיף לפי המימצא שלי? אינני שקטה בקשר לטיפול שנקבע לי. אני חייבת להבין. (מיד לאחר הניתוח קיבלתי באופן חד פעמי מיטומיצין) שוב תודה על הכל וכל טוב

שלום יעל, כמו שעניתי קודם. הטיפול המועדף נקבע לפי רמת הסיכון לחזרה ו/או התקדמות של הסרטן. ברמת סיכון גבוהה לדוגמא, BCG עדיף על מיטומיצין מבחינת יעילות. ברמות סיכון נמוכות יותר, אין הבדל משמעותי. מיטומיצין אינו משולל תופעות לוואי, אך הן נחשבות קלות יותר יחסית ל-BCG. את הטיפול שמתאים לך אישית אני לא יכול לקבוע כאן בפורום. אני יכול לענות לך על שאלות בנוגע למידע כללי. כדי לקבל המלצה על טיפול את צריכה לראות רופא מומחה בתחום. אם יש לך סימני שאלה בקשר להמלצה שנתן האורולוג, את יכולה לשאול אותו ו/או לקבל חוות דעת שניה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית