ד"ר ליבוביץ' אשמח לחוות דעת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

23/02/2011 | 17:35 | מאת: ענת

לסבא שלי הוציאו קטטר לפני כחודש, אז הוא עבר ניתוח. בביופסיה שנלקחה נמצא כי מתוך 300 תאים נמצאה רקמה של 11 תאים סרטניים. הרופאה המליצה שלא לעבור הסרה ורק לעקוב, מכיוון שביגלו (77) בדרך כלל אין סכנה ממשית וזה לא מתפתח כל כך. מה דעתך?

25/02/2011 | 06:35 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

שלום לך ענת, מוקד זעיר או מיקרוסקופי של סרטן הערמונית שכיח מאוד בגיל מבוגר. לרוב זו איננה מחלה שמתבטאת קלינית כלומר החולה לא מרגיש בה ואיננה מסכנת את חייו או םוגעת באיכות החיים. לעיתים, עם זאת, הסרטן הוא בדרגת ממאירות (דרגת חומרה) גבוהה יותר או שיש יותר סרטן בבלוטה ממה שמעריכים ואז ניתן לשקול טיפול אפילו בגיל 77. אני מבין שתשובתי קצת מבלבלת, אך הגיל לבדו אינו מספיק כדי לקבוע מה לעשות. צריך לבדוק את סבך, לבחון מה מצבו הרפואי מלבד סרטן הערמונית, ולהסתמך על נתונים נוספים כגון PSA טרם ההחלטה. אם אמנם מדובר במוקד זעיר של סרטן בדרגת ממאירות נמוכה בנוכחות PSA לא מוגבר במיוחד אצל אדם מבוגר (ו/או עם מחלות רקע משמעותיות) ניתן לשקול מעקב בלבד. מקווה שעזרתי לך, ד"ר דן ליבוביץ

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית