דליפת שתן לאחר כריתת ערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

05/09/2011 | 20:36 | מאת: פסי

עברתי ניתוח כריתת ערמונית רדיקלית לפני כ-3 שנים אך עדיין אין לי כמעט שיפור בדליפת השתן שהיא מאד חזקה כ-5 חתולים ביום. הוצע לי לבצע ניתוח השתלת ספינקטר. שאלתי האם זה יועיל והכי חשוב אם יש סיכונים ומה הם? תודה מראש

08/09/2011 | 10:02 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

התשובה העקרונית היא שכאשר יש דליפת שתן חמורה (כמו אצלך) לאחר כריתת עמרונית רדיקלית ועברה יותר משנה מאז הניתוח ללא שיפור - הפיתרון הוא השתלת ספינקטר = סוגר מלאכותי. זהו ניתוח יעיל המאפשר למנותח להשתחרר מהחיתולים ולחזור למעגל העבודה ולחברה אך הוא אינו נטול סיכונים. בין היתר קיימת סכנה של זיהום בשתל, ושל פגיעה ביעילות פעילותו כעבור מספר שנים העלולה להצריך ניתוח נוסף (זה די נדיר).

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית