תופעות לוואי סכנות ואחוזי הצלחה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

30/06/2011 | 17:26 | מאת: מיכל

שלום מספר שאלות בעלי עבר ניתוח רדיקאלי של הערמונית הגליסון היה 4+4=8 לאחר שנתיים החלה עליה של psa ,כיום 3 שנים אחרי הערך 0.3 הומלץ טיפול משולב של הקרנות+הורמונים ברצוני לדעת מה הסיכונים בטיפול כזה ומה סיכויי ההחלמה תודה

02/07/2011 | 09:17 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

תופעות הלוואי במקרה זה משולבות. הקרינה יכולה לגרום לעייפות, אי נוחות באגן ושילשול בשלב הראשון. בהמשך כעבור חודשים או שנים עלולה להתבטא פגיעה ברקטום או בכיס השתן המבטאת באירועי דמם חוזרים אם כי הסבירות לכך היא כ 10%. ירידה בתפקוד המיני והיצרות בשופכה אפשריים גם כן. הטיפול ההורמונלי גורם לאובדן החשק והיכולת המינית, וכאשר ניתן לאורך זמן יכול להביא לגלי חום, השמנה מרכזית, הגדלת שדיים וכאב בשדיים והחלשות עצמות. יכולים להיות גם שינויים במצב הרוח. צריך לומר עוד דבר, בעוד שהשילוב של הורמונים וקרינה מקובל והוכח בעיקר בגליסון 8 ומעלה כאשר הטיפול ניתן כטיפול ראשוני, אין בספרות בדל הוכחה על התפקיד של טיפול הורמונלי כאשר הטיפול הקררינתי ניתן כטיפול הצלתי לאחר ניתוח. זה אולי נשמע הגיוני לתת אך לא כל מה שנשמע הגיוני ולא נבדק כלל הוא בהכרח נכון. הסבירות לריפוי משתנה לפי נתוני החולה אך נעה סביב 50%

02/07/2011 | 11:59 | מאת: מיכל

תודה לתשובתך המהירה. אבקש אם אפשר הסבר למשפט שכתבת הסבירות לריפוי משתנה לפי נתוני החולה אך נעה סביב 50% לאילו נתונים הכוונה ומה הסיכויים.להחלמה תודה

02/07/2011 | 20:50 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

סיכויי הצלחה קשורים באופן הדוק למאפייני המחלה: מהי רמת ה PSA אליה הגיע החולה טרם שהוחל בטיפול. מה היתה דרגת הגליסון בפרפרט מן הניתוח, האם היו שוליים כירורגיים חיוביים, האם היתה חדירת הסרטן לשלפוחיות הזרע או לקשרי לימפה ועוד. גם המושג סבירות ריפוי - כמו כל הסתברות אחרת מושגים אלה עוסקים מדגמים או אוכלוסיות ואין להן ערך לחולה הבודד. גם אם יש 50% סיכויים להבריא מן הסרטן החולה האינדיווידואלי יבריא או שלא יבריא.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית