סרטן ערמונית+סרטן שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

26/01/2011 | 20:15 | מאת: טקה

לפני כשנה וחצי התגלה אצלי פוליפ סרטני בשלפוחית השתן, הפוליפ הוצא ומידי מספר חודשים אני עושה ציסטוסקופיה והכל בסדר. לפני כחצי שנה עקב עלית ה-PSA מ-4 ל-8.2 נערכה לי ביופסיה בערמונית והתגלה סרטן [6 גליגסון] לאחר 3 חודשים ביצעתי ביופסיה מורחבת ולא התגלה דבר.לפני שבועיים בדיקת PSA ירדה ל5.19. א.אחי נפטר מסרטן שלפוחית השתן ו-2- אחיותי נפטרו מסרטן השד ב.מאחר וקשה לי להחליט אבקש את עזרתך

29/01/2011 | 08:45 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

טקה שלום, השילוב של שתי מחלות שונות אלה במערכת השתן התחתונה אינו נדיר ולרוב מהווה דילמה קלינית לא פשוטה. אין די נתונים במה שהצגת כדי לעזור לך לקבל החלטה וגם לא ניתן להחליט או להמליץ "מה לשעות" בפשטות באינטרנט. אני חושב שאתה זקוק ליעוץ אורולוגי מקצועי רצוי אצל אורולוג בעל ידע וניסיון בתחום האורולוגי-אונקולוגי. בהצלחה. ד"ר דן ליבוביץ

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית