לפני 14 שנים עברתי ניתוח וריקוצלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

18/04/2020 | 23:28 | מאת: מאיר שמש

שלום רב לפני כ14 שנים עברתי ניתוח וריקוצלה ושמתי לב שזה כנראה חזר לי שוב לפי הנראות והמגע אלא שעכשיו הורידים הנפוחים צמודים לאשך שמאל ומתחתיו (לפני 14 שנים זה היה באיזור שק האשכים למעלה) ועוד דבר ששמתי לב אליו זה שאשך שמאל קטן משמעותית מאשך ימין. ובקשר לזרע הגוון שלו מעט צהבהב. ולפעמים יש לי כאב עמום באשך שמאל (לא משהו שמגביל אותי) שאלותיי הן 1.האם ניתוח לתיקון הבעיה בהול? 2.האם יש לי מה להילחץ מהתכווצות אשך שמאל? 3.איזה סוגי ניתוח אפשריים(אני מעדיף ללא הרדמות צלקות וכו אם זה אפשרי בכלל)? תודה רבה ובריאות איתנה לכולנו!

שלום מאיר. בהול זה לא. ההתוויה היחידה בגילך (בהנחה שעברת את גיל ההתבגרות) לטיפול בווריקוצלה היא בעיית פוריות שנובעת מווריקוצלה עם פגיעה באיכות הזרע. כלומר, מישהו שמנסה להביא ילד, לא מצליח, יש לו וריקוצלה ובשתי ספירות זרע רואים שיש בעיה. אם אתה מנסה להביא ילד ולא מצליח, תיגש לאורולוג או למומחה בפוריות הגבר.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית