כריתת אשך ללא הקבעה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

25/06/2019 | 15:27 | מאת: אמיר

לפני 5 שנים היה לי תסביב אשך שמאלי והחלט לכרתת אשך . לפני חודש חזרתי לבית חולים באבחנה אבדידימיטיס דלקת אשך שני . ואמרו לי כי בניתוח שעשיתי לא נעשה הקבעה לאשך השני הטוב וזה אומר שאני עדייו בסכנה תסביב אשך שני האם מומלץ לעשות הניתוח הקבעה ?

שלום אמיר. שאלה טובה ולא שגרתית. אפשרות אחת היא להשלים קיבוע של האשך שנשאר. אפשרות אחרת היא להיות יותר מודע למשמעות של כאבים באשך ולסיכון שמדובר בתסביב ולהגיע לבית החולים מוקדם יותר כשזה קורה. היות שכבר איבדת אשך אחד, הייתי נוטה להמליץ על האפשרות הראשונה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית