ציסטה מורכבת בכליה שמאל

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

16/05/2019 | 00:47 | מאת: אבי

לדברי הרופא יש לי ציסטה בוסניאק 3 נאמר לי שזה 50% יכול להפך לסרטני ונדרש ניתוח להסרתו אבל עקב מחלת ראות C.O.P.D קיים חשש מהרדמה מלאה שאלתי מה דחיפות מניתוח זה והאם יש יסוד להניח שניתוח זה יכול להתעכב בגלל החשש מההרדמה שכחתי לציין כי גודל הגוש הוא 5.8 תודה בעבור תשובה אבי

שלום אבי. כמו שכבר ציינת הניתוח הוא בגלל שקיים סיכון של כ-50% שיש גידול סרטני. לא מדובר בדרך כלל בגידול שמתפתח במהירות של ימים או שבועות, אבל מומלץ לא לדחות את הניתוח במשך חודשים רבים. בדרך כלל עוברים הערכה ע"י רופא ריאות ומרדים לגבי מידת הסיכון של הרדמה לאור מחלת הרקע שציינת.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית