פי אס איי עולה עם הזמן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

04/03/2019 | 23:19 | מאת: ד.קרטה

בן 58 , יש במשפחה סרטן הערמונית אצלה דוד שנפטר המחלה . לפני שנתיים היה לי psa 0.88 . לפני שנה 1.22 . עכשיו 1.75 . משתמש לאחרונה פעם ביום בסו פלאמטו עקב תכיפות ודחיפות בהטלת שתן . אני לא יודע אם יש לזה קשר , עברתי ניתוח לכריתת rcc בכליה לפני כמעט שנה .האם יש סיבה לדאגה ?

שלום. למרות מגמת העליה, ה-PSA עדיין בערכים שמעידים לסיכון נמוך לסרטן (להבדיל מסיכון גבוה). אני חושב שאתה צריך לתת לאורולוג לבדוק את הערמונית שלך ואם אין ממצא חשוד, להמשיך לעקוב אחר ה-PSA פעם בשנה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית