שאלה לרופא שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

08/02/2019 | 10:02 | מאת: רחלי

אשמח לתשובה האם בריחת שתן יכולה להעיד על סרטן? אני בת 28.. תיק רפואי ריק אבל מצד שני לא הולכת לרופאים.. פחד.. לא עברתי לידות שיכולות להיות סיבה לבריחת שתן סתם כך.. וזה נוסף על דם בשתן כבר כמה שנים... לסירוגין.. כתבתי פה לפני שנתיים בערך על הבעיה של הדם וזה ממשיך.. יש לי לפעמים כאבי בטן תחתונה וגב תחתון ורגליים.. אני פשוט זקוקה להרגעה שבגילי סיכוי קלוש לסרטן... אני מפחדת מרופאים, בדיקות ומחטים ואני גם ממש מתביישת לפנות על סיבה כזו שתגרור בדיקות בעירום כמו ציסטוסקופיה שקראתי עליה... תודה רבה... רפואה שלמה לכולם

שלום רחלי. בגיל 28 הסיכוי הוא באמת קטן, אבל אי אפשר להגיד שהוא לא קיים בכלל. בריחת שתן היא לא סימן לסרטן, אבל דם בשתן בהחלט מצדיק בירור. אני ממליץ לפחות לגשת לבדיקת אורולוג ולשמוע את דעתו.

15/02/2019 | 11:10 | מאת: רחלי

אשמח לשמוע מה תכלול בדיקת אורולוג? אני רוצה לברר אבל מתביישת ומפחדת מבדיקות האם יש דרך לגלות דברים דרך בדיקת שתן פשוטה?

הרופא ישאל אותך שאלות לגבי הבעיות שמהן את סובלת ויבדוק בדיקה גופנית רלוונטית לבעיות. לאחר מכן הוא יפנה אותך לבדיקות לפי האבחנה שהוא יגבש.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית