רמת פ.ס. א. 161 האם יש ערך כזה וכמה מעיד על אפשרןת לגרורות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

12/01/2019 | 20:23 | מאת: יעלה

שלום וברכה בעלי בן 67 היה כשנתיים עם המוטוריה גלויה ולא הלך לבדיקה לפני כשבעה חדשים עקב צינטור ברגל החלה אצירת שתן לאחר ציסטוקופיה וניתוח tur התגלה סרטן ערמונית ב3 מוקדים הרופא התעקש על מ.ר.אי שיצא תקין ועל pet ci.ti כששאלתי אותו מדוע הוא ענה שרמת הpsa בערך של 161 יכול להראות על גרורות למרות שהטם.אר.אי תקין שאלתי מה הסיכוי לגרורות חלילה? כי בעלי מרגיש טוב בסך הכל חוץ מהקטטר שמציק ובריחת שתן עם כאבים וצריבה במתן שתן אי הצלחה להיפטר ממנו

שלום יעלה. באדם שעושה סתם כך בדיקת PSA והערך הוא כל כך גבוה, יש אכן חשד גבוה יחסית לסרטן ערמונית עם גרורות. אבל (!) אם ה-PSA נלקח מייד לאחר ניתוח שעירב את הערמונית, הערך יכול מאוד להיות מושפע מהניתוח. לכן, צריך להבין איזה ניתוח הוא עבר בדיוק ומתי נלקחה הבדיקה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית