סרטן בכליה אצל אשה קשישה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

04/11/2018 | 16:20 | מאת: מייק

אמי בת 91 . בעקבות דם שהופיע בשתן עשתה סיטי והתגלה גוש סולידי בקוטב הכליה השמאלית החשוד כrcc/ כמו כן היה לה התקף לב קשה לפני שבוע והצנתור הטיפולי לא הצליח. מה עושים במקרה הזה עם הכליה שיש בה גידול.? אמרו לי שאחרי התקף לב קשה אי אפשר לעשות ניתוח. האם יש מה לעשות במקרה זה?

שלום מייק. מדובר במקרה מאוד ספציפי שצריך לשקול אותו לגופו. זה יהיה מאוד לא רציני ולא מקצועי לדון על זה במסגרת פורום באינטרנט. יש כאן כמה נקודות שצריך לחשוב עליהן: אחת היא מה תוחלת החיים של אמא שלך בגיל 91 ולאחר התקף לב. השניה היא מה המהלך הטבעי של גידול שכזה בכליה ומה יקרה אם הוא לא יעבור טיפול. לאחר מכן צריך לדבר לאור הנקודות הראשונות מה הטיפולים האפשריים אם בכלל.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית