5 חודשים אחרי ניתוח לשימור כליה - תעלומה ?!

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

27/09/2018 | 04:47 | מאת: ניסים 60

בן 50+ , לפני 5 חודשים עברתי ניתוח בלאפ לשימור כליה לכריתת RCC בכליה שמאלית .עברתי לפני מספר ימים mri בטן (חולה קוליטיס בעקיפין כמעקב אחרי הניתוח )ותוצאות הפענוח לנוגע לכליה העלה בי תמיהות רבות וסימני שאלה כפי שתבין בהמשך מה mri לפני ואחרי הניתוח. כל הmri שעברתי היו עם ובלי ח"נ . נראה כאילו שום דבר לא השתנה אחרי הניתוח והציסטה והמוקד בסמוך לה נשארו באותו מקום . אני לא רופא , אבל לא נראה לי שיכולה להיות הישנות בפרק זמן כה קצר . פענוח 2-2018 mri בטן כיוון כליות : בכליה שמאל , באזור הבין קוטבי , באספקט ליטרי מודגמת ציסטה עם מחיצות עדינות ללא שינוי מהותי בהשוואה לבדיקה קודמת . בצמוד לציסטה מוקד אקזוטיפי לטרלי כ- 1.1 ס"מ , עובר האדרה , גדל במקצת בהשוואה קודמת ( היה 0.7 ס"מ - חשוד כ- rcc. בעקבות הממצאים ב-mri הנ"ל הוחלט על כריתת הציסטה ומקד בסמוך לה . פענוח mri בטן אחרון ,9-2018 פענוח בהשוואה לבדיקה מ-2015 . שתי כליות בגודל ומיקום תקין . בגליה השמאלית בין קוטבי באספקט ליטרי מודגמת ציסטה עם מחיצות ומוקד אקזוטיפי סמוך בגודל 0.9 ס"מ גדל לעומת בדיקה קודמת (מ-2015 כאמור) , שעבר האדרה היקפית. .הערה***: ה mri הזה 9-1018 נעשה בבית חולים אחר שמשום מה השוואה את הממצאים ל mri בטן ישן מ-2015 וזאת למרות שנמסרה לפקידת הקבלה דיסקים להטמעה מהשנתיים האחרונות . אין לי מושג מה הסיבה לכך ...... ונראה שהמפענח לא היה מודע בכלל לניתוח שעברתי (לא נראה לי שזה משנה משהו ). אציין שהmri האחרון אושר כבקשה רופא גסטרו שביקש לבדוק את המעי הגס והדק . .. מצורף דוח ניתוח ופתולוגיה (RCC). אשמח אם תשפוך אור על הממצאים . בתודה מראש

27/09/2018 | 20:05 | מאת: ניסים 60

משום מה הקבצים שצרפתי לא ניקלטו ואני מנסה שוב.

שלום ניסים, אני מודה לך על הרצון לשתף אותנו במקרה המעניין שלך. בשאלות שלך אכן טובות, ויש להפנות אותן לרופאים שמטפלים בך.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית