איך מודדים ערכים תקינים של PSA חופשי ואינדקס

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

23/03/2017 | 21:24 | מאת: דוד

שלום ד"ר גל קרן פז, לפי תשובה של אחד הרופאים באחד האתרים, נכתב כלהלן : רמה גבוהה מ - 25% של PSA חופשי מעידה בדרך כלל על גידול שפיר של הבלוטה, מאידך רמה נמוכה מ - 15% היא סימן לסיכוי לממצא סרטני בערמונית (לא צוין מה הערכים התקינים של ה - PSA INDEX ), אז רציתי לשאול אותך 2 שאלות בבקשה, (1) אם רשום בתוצאות הבדיקה האחרונה שלי שרמת ה - PSA החופשי = 0.82 (כלומר 82% ) אז אני יכול להיות רגוע ? (2) איזה ערכים תקינים צריכים להופיע בבדיקת PSA INDEX ?? תודה, דוד

דוד. ה-PSA אינדקס זה הערך החופשי חלקי הערך הכולל. כמו שאמרת, מעל 25% נחשב סיכוי נמוך שיש סרטן הערמונית. ככל שהערך יורד, אנחנו מייחסים יותר סיכוי שיש סרטן ערמונית. בדרך כלל קו הגבול שלנו הוא 20%. אני לא בטוח שהערך של 0.82 שהבאת הוא האינדקס (כלומר היחס) או הערך של ה-PSA החופשי. צריך להסתכל בבדיקה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית