תוצאת mri הערמונית בקשת עזרה בפענוח

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

22/03/2017 | 21:38 | מאת: יצחקוב

בוצעה בדיקת mri. להלן תשובות שנתקבלו: הבלוטה המרכזית במרקם הטרוגני ונודולרי אשר מתאים ל BPH. בסריקת המקטע ההיקפי - מוקד נודולרי אחורי שמאלי מודגם בקוטר של 10 מ"מ התהליך עובר האדרה הממצא חשוד בנוסף, נצפתה קשרית היפואינטנסית פריפרית ימנית אשר קוטרה 8 מ"מ. הקשרית הודגמה בגובה בסיס הערמונית עם פריצה והתבלטות של הקופסית מימין. לא זוהו קשריות נוספות. שלפוחיות הזרע והצרור העצבי ללא סטיות. אין לזהות לימפאדנומגליה אגנית.

צריך להבין את הבדיקה בהקשר שבו היא נעשתה. בכל מקרה יש שני מוקדים בערמונית שחשודים לסרטן ערמונית (זה לא אומר בהכרח שזה באמת סרטן, צריך לעשות ביופסיה כדי לדעת). זה MRI שבוצע לפני ביופסיה או אחרי ביופסיה?

24/03/2017 | 12:47 | מאת: יצחקוב

סרטן הערמונית. עקב psa 7.11 עבר trus- ערמונית 65 סמ"ק נלקחו ביופסיות cap - x12 בגלילאחד מימין3+3 גליסון המערב 5% מהגליל. מאז מעקב פעיל, psa יציב סביב 7. ב11/2015 עבר trus וביופסיות x12 - אין ממאירות. כעת psa 7.84 אתסמיני. בדיקת ה mri בוצעה לפני שבוע . מדובר באבי יבד"ל. תודה רבה על ההתייחסות והרגישות .

אם כך מדובר על MRI שבוצע במסגרת מעקב פעיל. במגרת המעקב הוא צריך לעבור ביופסיות מדי כמה שנים. כעת כשיש MRI שמדגים נגעים חשודים, כדאי לעשות ביופסיות ערמונית בשיטת MRI-US fusion שמאפשרת לדגום גם את הנגעים החשודים לפי ה-MRI.

27/03/2017 | 20:06 | מאת: יצחקוב

נא התייחסותך לפנייתי מה 24/3 תודה רבה.

אם כך מדובר על MRI שבוצע במסגרת מעקב פעיל. במגרת המעקב הוא צריך לעבור ביופסיות מדי כמה שנים. כעת כשיש MRI שמדגים נגעים חשודים, כדאי לעשות ביופסיות ערמונית בשיטת MRI-US fusion שמאפשרת לדגום גם את הנגעים החשודים לפי ה-MRI.

30/04/2017 | 11:54 | מאת: יצחקוב

מבינה שמומלץ לבצע הבדיקה בהרדמה מלאה ? אכן כך ? ומדוע? אבי יבד"ל בן 74. סיכונים ? איפה ניתן לבצע את הבדיקה ?

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית