נגע קטן באשך שמאל לאחר us

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

29/01/2017 | 22:12 | מאת: מנשה

שלום רב. על רקע של חוסר זרע מוחלט ואשכים קטנים, ביצעתי את כל הבדיקות ששללו בעיה גנטית. בus התגלתה הבעיה הבאה: אשך ימין בגודל 2.5*1.2*1.4 ס"מ. אשך שמאל בגודל 3.4*1.3*1.3 ס"מ. שני אשכים קטנים מהרגיל מרקמם מעט אטרופי, בהיקף אשך שמאלי נצפה נגע היפואקוגני, מוצק, בקוטר כ 0.5 ס"מ המכיל הסתיידות גסה, ללא היפרימיה ניכרת בתוכו בהפעלת דופלר צבע- להמשך ברור קליני. אפדידימים בעובי תקין. אין עדות להידרוצלה משמעותי דו"צ. וריקוצלה בינונית מימי וקלה בינונית משמאל. עשיתי בדיקות דם שתקינות(חוץ מהורמון fsh שקשור לזרע) , בלוטת התריס וטסטסטורון תקין. בדיקות מארקרים תקינות. מזה עשוי להיות? חשוב לציין שיש לי כאב במגע באשך שמאל כבר כמה שנים.

שלום מנשה. אנחנו מתייחסים לממצאים מוצקים באשך ברצינות רבה. דבר ראשון, צריך לשלול סרטן. את זה אפשר רק לאחר שמסתכלים על הצילומים ובודקים אותך, כך שקשה להתייחס לשאלתך רק על בסיס המידע שנתת. זה לא חייב להיות סרטן. כשיש ממצאים שהם קטנים מס"מ, זה לפעמים ממצאים שפירים. אבל כאמור, צריך להיבדק בהקדם ע"י אורולוג.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית