תוך כמה זמן מנתחים סרטן אשך

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

21/01/2017 | 08:12 | מאת: לי

לאחי הקטן ( בן 33 ) לפני שלושה ימים גילו סרטן אשך. הוא עובר ניתוח בעוד חודש. למה הוא לא עובר ניתוח מיידי? זה אומר שהוא פנה לרופא בזמן ואין גרורות?

שלום לי. אני לא מכיר את הפרטים של המקרה של אחיך, ולכן אני לא יכול לחוות דעה. אני יכול לתת ידע כללי: סרטן אשכים הוא סרטן שגדל יחסית מהר. כשקיים חשד לסרטן אשכים, יש צורך בכריתת האשך, לשם אבחנה וטיפול. הניתוח לא חייב להיות דחוף באותו יום, אבל ההמלצה היא כן לבצע אותו תוך מספר ימים, ולא להמתין יותר מזה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית