שתן ורדרד לאחר יוניתרמיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

20/01/2017 | 09:23 | מאת: פ.

שלום, בן 80. לפני כשנה ניתוח להוצאת גידולים משלפוחית השתן. מטופל טיפול תחזוקתי ביוניתרמיה-מיטומיצין. טיפול רפואי ברקע: אלקוויס 2.5 מ"ג X2 ביום+ קונקור 5 מ"גX2 ביום לקצב לב. לאחר שנשללה חזרת הגידולים בציסטוסקופיה+ שתן ציטולוגיה ( אין עדות לתאים ממאירים) , בטיפול האחרון הרגשתי דקירה חזקה בהחדרת הקטטר הטיפולי , ומאז כ 10 ימים, השתן יוצא מעת לעת עם רקע ורדרד בהיר, ללא כאבים וללא חום. ניסיתי יום ללא אלקויס והשתן חזר להיות צהוב צלול. שחזרתי לאלקוויס שוב חזר לוורדרד. מה דעתך ?

שלום. כנראה שיש דימום קל מכלי דם קטן שנקרע בעת הטיפול האחרון. האליקוויס מעכב את מנגנון הקרישה שאמור לעצור את הדימום. אני ממליץ להתייעץ עם האורולוג שלך לגבי המשך הטיפול באליקוויס או הצורך בהפסקה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית