PTH Intact וחשש לבעיה ביותרת בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

15/05/2016 | 11:25 | מאת: רולי

שלום, במשך השנה האחרונה ביצעתי בדיקת PTH INTACT 3 פעמים כחלק מבדיקות דם. התוצאות היו 76, 55, 96 (בחודש שעבר). הסידן בדם היה תקין בכל הבדיקות. רופאת המשפחה מאיצה בי להעמיק בירור בגלל חשש לבעיה ביותרת בלוטת התריס. מה דעתך? עלי לציין שאני סובלת מאוסטיופורוסיס כ- 15 שנה ( אני בת 68). תודה

שלום רב, הרמות נראות סה"כ סבירות לגמרי. ממליץ לבצע בדיקת קלציום בשתן 24 שעות וכן לוודא שאין אבני כליה, כיב פפטי, שינויים מנטליים ותלונות אחרות שיכולות לדחוף לכיוון של גידול בפרתירואיד. במידה והכל תקין- אין צורך לדעתי בבירור נוסף מכיוון שממילא אם אין אינדיקציה לניתוח אזי אין צורך בבירור. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)