ניותוח פאראתירואיד והפרעות פסיכולוגיות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

02/05/2016 | 12:22 | מאת: ד

שלום ד"ר חפץ קרובת משפחתי עברה לפני כחודש ניתוח פאראתירואיד. רמות הסידן הפכו תקינות לחלוטין אך ההפרעות הפסיכולוגיות לא השתפרו וכולנו מודאגים. ידוע לך מנסיונך,האם ההפרעות פסיכולוגיות (דכאון, ישנוניות, חוסר כוז וכדו') אמורות להשתפר בהדרגה לאחר ניתוח שכזה ?? רוב תודות ד.

שלום רב, ההפרעות הפסיכולוגיות אמורות להשתפר עם ירידת הסידן אך לעיתים יש להמתין מעט יותר. למרות נסיוני בניתוחי פרתירואיד- קליניקה של הפרעות נפשיות משמעותיות אינה שכיחה והנסיון בכך מועט. תחושות של דכאון ותשישות לעיתים עוברות רק לאחר תקופת החלמה ארוכה יותר. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)