צינומל

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

25/02/2015 | 10:59 | מאת: לאה

שלום אני אחרי כריתה מלאה של בלוטת התריס וליפני טיפול ביוד רדיואקטיבי. הומלץ לי ע"י אונקולוג להחליף את היטורקב בצינומל 0.25. שאלותי הם: 1. האם ניתן להמשיך אם התרופה גם לאחר הטיפול ביוד רדיואקטיבי? 2. האם ניתן לחיות כל החיים רק עם צינומל- T4 וללא T3?

שלום רב, ישנם מספר תרופות חליפיות לאחר כריתת התירואיד. ציטומל אחת מהן. יש להיוועץ באנדוקרינולוג המטפל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)