התנפחות בלוטות רוק

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

19/05/2011 | 13:06 | מאת: אלה

שלום רב, אני כ-10 חודשים לאחר כריתת בלוטת המגן עקב קרצינומה פאפילרית (וכ-9 חודשים לאחר טיפול ביוד 150). לאחרונה תוך כדי אכילה מתנפחות לי מאוד בלוטות הרוק, אך לא כל הזמן. ההתנפחות היא לפעמים וכל פעם צד אחר. אני מבינה שזו תגובה לטיפול ביוד. האם יש מה לעשות בנדון? תודה - אלה

שלום רב, אכן בלוטות הרוק קולטות גם הן את היוד הרדיואקטיבי ותופעות של תפיחות ורגישות הבלוטות שכיחה לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי. במצב החריף מומלץ חימום המקום עם קומפרסים, סחיטת הבלוטה לכיוון פתח הבלוטה (קדימה) ואכילת סוכריות ומסטיקים (המגבירים הפרשת רוק). לעיתים אנטיביוטיקה. אם התופעה חוזרת יש לפנות לאנדוסקופיה של הבלוטות (אצלנו באסותא נמצא ממציא השיטה- פרופ נחליאלי). בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)