פעילות יתר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

26/04/2011 | 16:14 | מאת: ורדינה

בתי, בת 38, עברהטיפול באיזוטופים עקב פעילות יתר של הבלוטה. זה הצליח רק חלקית ועדיין יש לה פעילות יתר, אמנם פחותה מבעבר. האם כדאי שתעבור שוב את אותו טיפול? היא עברה CT לארובות העיניים ונמצא תקין.

שלום רב, הטיפול לפעילות יתר של הבלוטה מתחלק לשלוש אופציות: 1. טיפול ביוד רדיואקטיבי (זה קרוב לודאי מה שקיבלה) 2. טיפול תרופתי (החסרון שלאורך זמן עלול לפגוע בכבד) 3. כריתת בלוטת המגן. יש לשוחח על האופציות עם האנדוקרינולוג המטפל. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)