קרצינומה פפלירית

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

11/04/2011 | 15:17 | מאת: עמית

שלום אני בן 24 ואובחן אצלי גידול קרצינומה פפלירית בצד אחד של בלוטת התריס, בגודל 4 מ"מ. בגלל הגודל הקטן והזמן המאוד מוקדם שגיליתי את הגידול, ההמלצה שקיבלתי היא להוריד בניתוח חצי מבלוטת התריס. רציתי לשאול כמה שאלות: האם מקבלים טיפול ביוד כשמורידים חצי מבלוטת התריס? הרי הוא עלול לפגוע בחצי השני. והאם החצי השני נכנס לתפקוד מלא לבדו ומונע לקיחת כדורים על בסיס יומיומי? כמו כן, בגלל הגודל הקטן, האם יש מקום לשקול לא לבצע ניתוח? או שהדעה הרווחת היא שבכל גידול שהוא בכל גודל שהוא יש להוריד אותו? תודה

שלום רב, אכן הגידול קטן מאוד וההחלמה ממנו מתקרבת ל 100%. הטיפול המקובל הינו כריתת אונה אחת בלבד של הבלוטה אלא אם יש רושם לפריצת קופסית בעת הניתוח או אחריו. פריצת קופסית הינה פרמטר המעיד על גידול אגרסיבי יותר ובמקרים אלו מקובל לבצע כריתה מלאה של בלוטת המגן ולאחריה טיפול ביוד רדיואקטיבי (לא ניתן לטפל ביוד ללא כריתה מלאה כזו). עליי לציין שבגודל זה הסיכון לפריצת קופסית נמוך. ניתן להתרשם (במידה והגידול נמוש) גם בבדיקה ידנית במרפאה אם הגידול חשוד או לא לפריצת קופסית לפי מידת קיבועו לסביבה אך כמובן שהבדיקה האולטימטיבית הינה פתולוגית. ניתן להגיע לייעוץ במרפאתינו באסותא 03-7645464. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)