ניתוח כריתת אדנומה פאראתירואיד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

09/04/2011 | 21:20 | מאת: ריקי

שלום אימי בת 69 סובלת שנים מסכרת סוג 2 צריכה לעבור ניתוח לכריתה של אדנומה פאראתירואיד שאלה האם הניתוח מסוכן? האם מסכן אותה בגלל הסכרת? ואשמח לקבל המלצה למומחים לייעוץ בעניין זה באיזור חיפה?

שלום רב, הניתוח לכריתת פרתירואיד אדנומה אינו מסוכן כלל. יש לאזן את הסכרת כמו שצריך כדי למנוע סיכונים מיותרים בניתוח. ניתן לסיים הניתוח לעיתים תוך פחות מחצי שעה ללא בעייה. יש להכין לניתוח ע"י מיפוי מיבי ו US. איננו עוסקים כאן בהמלצות שמיות של מנתחים- אך מומלץ מנתח שמתעסק הרבה בניתוחי ראש צוואר. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)