PTH גבוה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

28/05/2012 | 10:26 | מאת: שולמית

נותחתי לפני שנה על הפארתירואיד [הבלוטה הוצאה] בגלל קלציום גבוה 12 ו PTH שהיה 110 לאחר הניתוח הערך ירד ל64 והקלציום ל9.1 ולאחר מכן ה TSH עלה ל75 קיבלתי מאנדוקרינולוג טיפות ויטמין D בכל יום 5 טיפות של 1000 וכעבור 1/2 שנה חזרתי על הבדיקה ו ה TSH הוא 75 והקלציום 10.2 יעצו לי לאחר US לחזור ולעשות בדיקת MBI האם קיים חשש שהבלוטה שהוצאה היא לא הניתוח המתאים או שיש עןד בלוטה בעיתית? תודה על התשובה המהירה.

02/06/2012 | 21:53 | מאת:

שלום רב, אני מבין שאתה מתכוון ל PTH ולא ל TSH? אם אכן PTH גבולי וכך גם הקלציום- ייתכן וישנה אדנומה נוספת- מכיוון שנראה שהראשונה נכרתה (ניתן לבדוק גם בפתולוגיה מהניתוח הראשון). בכל מקרה בשלב זה נראה שניתן לעקוב ולטפל בויטמין D ולא לנתח שוב. ממליץ מעקב אנדוקרינולוג. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464 http://www.aram-ent.co.il