ניתוח הסרת אדנומה של פראטירואיד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

11/03/2012 | 14:37 | מאת: מאיר

ד"ר חפץ, שלום רב אני עומד לפני ניתוח הסרת אדנומה של פראטירואיד ומבקש לדעת על תופעות נלוות לאחר הניתוח במידה וישנן כאלה. וכן, האם יש לחשוש לפגיעה במיתרי הקול בניתוח מסוג זה. וכן , האם יש דרך טיפולית אחרת / נוספת במקום הניתוח. בתודה מראש ובברכה, מאיר.

שלום רב, ניתוח כריתת אדנומה של פרתירואיד הינו בד"כ פשוט וקצר. בד"כ ניתן למקם את הגידול לפני הניתוח ע"י US ומיפוי ובניתוח דרך חתן קטן (שיכול גם להיות אנדוסקופי וקטן מאוד) ניתן להגיע לגידול ולכרתו תוך זמן קצר (לעיתים 20-30 דקות). בהמשך אנו שולים את החומר לבדיקה פתולוגית מהירה בניתוח וכן לרמת הורמון פרתירואיד ואם שתי הבדיקות מתאימות לאדנומה שנכרתה והורמון הפרתירואיד ירד ןנורמה- אז הניתוח מסתיים בהצלחה כמעט בכל המקרים. לאחר הניתוח אין כמעט כאבים וניתן להתשחרר באותו יום או למחרת. ממליץ להגיע ליעוץ במרפאתינו באסותא (03-7645464). בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464 http://www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)