קישרית בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

02/02/2012 | 09:01 | מאת: רנה

שלום, אנ י בת 52, לפני כשנה עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס עקב גידול מדולאר, בבדיקת אולטרה סאונד מעקב התגלו שתי קישריות במיטת הבלוטה והומלץ על FNA , בניקור התקבלו : מ/א כריתת הבלוטה. בהכוונה עק" בוצע ניקור מקשרית קטנה לא מוגדרת במיטת הבלוטה הכרותה- פיברוזיס?אחר? מה המימצאים הנ"ל אומרים? תודה, רינה.

שלום רב, הקשריות במיטת הבלוטה עלולות לסמן בלוטות לימפה ממקור הגידול שנכרת. יש להמתין לתשובת הניקור וכן לבדוק רמות טירוגלובולין ו CEAניתן להגיע ליעוץ עם התשובות. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464.

06/02/2012 | 12:30 | מאת: רינה

תודה על תשובתך, בינתיים קיבלתי את תוצאות הניקור: בוצע ניקור מקשרית בקוטר 0.8 ס"מ במשטח לימפוציטים בדרגות הבשלה שונות ותאי רטיקולום באחדים נראה פגוציטוזיס. נראה שלפנינו בלוטת לימפה ריאקטיבית. על מה מצביעים המימצאים, והאם אני צריכה טיפול כלשהוא? תודה וחג שמח, רינה.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)