שאילתא חשובה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

01/11/2011 | 13:16 | מאת: ליאת

אני נוטלת בכל יום - כבר 20 שנה אלטרוקסין 100, עקב כריתה מלאה של בלוטת התריס. לפני כ-3 שנים התגלתה בראשי מנינגיומה גדולה - אותה לא ניתן לנתח, היות והיא קרובה לעצב הראשי של המוח. עברתי טיפול רדיוכירורגיה לצמצום המנינגיומה ומאז אני במעקב. לפני כחצי שנה, התגלה שלקיתי בסרטן השד, נותחתי ועברתי הקרנות.אני נוטלת מידי יום טמוקסיפן. כיום אני מרגישה שאני לא כתמול שלשום. אני סובלת מכל מיני תסמינים "חדשים", כגון כאבי רגליים (ברכיים בעיקר)הכוללת נפיחות. השמנה,גלי חום שחזרו "בגדול" - יתכן כתוצאה מלקיחת הטמקסיפן. אני חוששת להפסיק עם האלטרוקסין היות ואיני מודעת לתוצאות הנילוות ברגע שאפסיק. מה עלי לעשות?? תודה על תשובה.

שלום רב, ממליץ להמשיך עם הטיפול הנוכחי כמו קודם ולגשת לאנדוקרינולוג עם בדיקות הדם העדכניות של תפקוד הבלוטה. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)