בדיקת אולטרה סאונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

01/02/2011 | 21:07 | מאת: מיקה

מקווה שתרגיע אותי לגבי תוצאת הבדיקות בטרם אראה את הרופא. האולטרהסאונד נעשה בעקבות גוש קטן שנבדק בביפסיה ונמצא תקין. להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד בלוטת מגן +צוואר: 1.7 ס"מ. עם מרקם בלתי אחיד x 1.8 x 4: אונה ימנית: בגודל כולל מוקדים היפו והיפראקוגניים עד לקוטר 1.3 ס"מ. אין נגע שולט או הסתיידויות פתולוגיות. 2.2 ס"מ. עם מרקם בלתי אחיד. x 4 x 1.8: אונה שמאלית: בגודל כולל תהליכים מוקדיים בעלי הדיות מעורבת, הגדול בקוטר 2.5 ס"מ. אין נגע שולט או הסתיידויות פתולוגיות. איסטמוס בעובי תקין. בלוטות רוק – תת לסתיות ופרוטיס משמאל תקינות . בבלוטת הפרוטיס הימנית- באונה השטחית הודגם תהליך תופס מקום היפואקוגני בקוטר 1.4 ס"מ. בלוטות לימפה - לא הודגמו בלוטות מוגדלות . לסיכום: גויטר רב מוקדי כמתואר. תהליך תופס מקום בבלוטת הפרוטיס הימנית . אין בידינו בדיקות קודמות לשם השוואה. מ ר

שלום רב, קיים גוש בבלוטת הרוק (פרוטיס). גושים כאלו הינם בד"כ שפירים (80-90%). עדיין מומלצת כריתת הגושים ממספר סיבות: 1. לא ניתן לדעת בוודאות שהגוש שפיר עד הוצאתו 2. רוב הגושים השפירים של הבלוטה נוטים להפוך לממאירים עם השנים (במיוחד מדובר על גידול מסוג אדנומה פלאומורפית). 3. ככל שהגוש גדל הסיכון בהוצאתו (לעצב הפנים) גדל. לכן עלייך להגיע לבדיקה ולהמשיך קרוב לודאי בכריתת הגוש לאחר ניקור שלו. ניתן להגיע לייעוץ למרפאתינו (03-7645464) בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

02/02/2011 | 21:13 | מאת: מיקה

נעשה לי ניקור לא מזמן ויצא תקין לגמרי. אפנה לרופא.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)