האשימוטו המשך מהשאלה הקודמת

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

30/09/2020 | 18:08 | מאת: יעל

שלום בן 17 עם האשימוטו יש לציין שבמהלך השנתיים האחרונות התווך של tsh נע בן 2.33 עד 6.9. עם נוגדנים מעל 1300. היום 30.9.20 קיבלנו גם את התוצאות של בדיקות הדם והם: Tsh 5.36 5.5-T3 T4- 17.8. נוגדנים מעל 1300 ויטמין די 71.5 ובשאלה הקודמת שלי רשמתי את התוצאות של אולטראסאונד בלוטה. יש לציין שאין לו שום סימפטומים שקשורים בתת פעילות התריס. שאלותיי הם: איך ניתן להוריד את ה tsh ולא באמצעות תרופות ? האם יש מצב שבמהלך השנים התוצאה תישאר ברמה הזו והמחלה לא תתפרץ? תודה רבה על תשובתך

שלום רב, לא ניתן להוריד TSH אלא בטיפול. המחלה דורשת מעקב בלבד ולא צפוי שתתפרץ לעיתים שכיחות. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)