אולטראסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

11/07/2020 | 22:21 | מאת: לירון

שלום. עשיתי אולטראסאונד ואשמח לשמוע מה זה אומר. שתי אונות בלוטת המגן בגודל ובמרקם תקין באונה ימינית נצפו שתי קישריות, אחת בקוטר 2 מ"מ, השנייה היפואקואית עם איזורים נוזליים עם מוקד קשיח במרכזה בגודל 17×9 מ"מ, מתאימה ל 4tirads ממליצה על המשך בירור ע"י fna באונה התירואיד השמאלית נצפתה קשרית בגודל 1 מ"מ לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר מימין או משמאל בלוטות הרוק התת לסתיות ובלוטות הפרוטיס בגודל ובמרקם תקין. עד כמה דחוף לבצע ביופסיה? בתודה

שלום רב, לא נשמע מאוד מדאיג אך מומלץ לבצע ניק7ור תחת US לקשרית הגדולה יותר (17ממ). ניתן לבצעה במיידיות וביעילות במרפאתינו בארם (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)