כריתת אונה שמאלית של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

08/06/2020 | 17:23 | מאת: Tal

גבר כבן 40 סובל מזה כשנה מאונה שמאלית מוגדלת של בלוטת התריס (6 ס"מ) הגורמת לקשיי נשימה ניכרים ובבדיקת דם התגלה נתון מדאיג של קלציטונין גבוה (9.5). המלצת האנדוקרינולוג המומחה לאחר הבדיקות (דם+us) היא לכרות את האונה מאחר שטיפול תרופתי לא יקטין את הנפיחות וגם התפקוד לא יחזור. שאלתי - מה הסיכון בניתוח כריתת אונה של בלוטת התריס? הניתוח לא יתבצע בארץ ואנו מקווים שרמת הטיפול תהיה סבירה ולכן חוששים. האם זה ניתוח מורכב בשל הקירבה לקנה הנשימה? האם הקלציטונין יירד לאחר הניתוח או שזה סממן לגידול ממאיר? האם רק ביופסיית האונה שכרתו אותה תאפשר לבדוק האם זה גידול?

שלום רב, לפני ניתוח הייתי בודק היטב שאין מדובר בגידול מדולרי כי אז הניתוח שונה לחלוטין. מבצע ניקור חוזר, רמות של CEA וקלציטונין חוזרים וכן בדיקה גנטית ל RET. בהמשך מתכנן את הניתוח שיכלול פתולוגיה מהירה ובמידה וחשוד לגידול מדולרי לבצע כבר אז את הניתוח הדפיניטיבי. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)