כריתת חלקי או שלמה בלוטת הטריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

12/04/2020 | 22:43 | מאת: כרמן

שלום רב זקוקה לייעוץ בת 50 , בריאה.לאחרונה עברתי בדיקת US צוואר.אונה ימנית: קשרית דומיננטית מדיאלית ( צמוד לטרכיאה בגודל 9*5 מ"מ בוצע דיקור.PTC.באותה האונה קשרית קטנה 6מ"מ ,לא נבדקה.באונה השמאלית, קשרית קטנה בקוטר 0,5 ס"מ.בוצע ניקור FNA . במשטח קטעי אפיתל פוליקולרי ת מרביתם במבנים, מקרופגים מעטים וקולואיד דל. BETHESDA 2.בביקורת למומחה אאג - אונה ימין של בלטת התריס מעט מוגדלת, לא כמושו קשריות לימפה צווארית מוגדלת. המלצות - ניתוח כריתה שלמה . המלצות של רופא אנדוקרינולוג היא לכריתת חלקי.האם נדרש עוד בדיקות כדי לקבל את ההחלתה הנכונה? האם מבצעת כריתת חלקי מה האיתרונות וחיסרונות בסיבוכים ניתוח ? מה המשך הטיפולי? אודה לתשובתך המקצעית

שלום רב, כשישנו ממצא באונה הנגדית של התירואיד יש לקחת בחשבון שהשכיחות לגידול פפילרי נוסף הינה גדולה יותר מהרגיל. אך אם הגידול קטן והניקור לביופסיה שלילי- הייתי מסתפק בכריתת אונה אחת בלבד ומעקב אחר השניה. ניתן במקרים אלו לבצע רק US נוסף איכותי יותר כדי לוודא שגם המראה הסונוגרפי של הגוש באונה הנגדית אינו חשוד וכן לשלול קיומם של בלוטות לימפה נגועות או חשד לפריצת קופסית ע"י הגידול הראשוני- מכיוון ששני אלו יכוונו אותנו לכריתת תירואיד מלאה. בכל מקרה בגודל כזה של הגידולים ניתן לשקול כריתת תירואיד אנדוסקופית ללא חתך בעור הצוואר. ממליץ להגיע למרפאתינו בא.ר.ם. לדיון (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/04/2020 | 20:30 | מאת: כרמן

המון תודות

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)