פענוח אולטרסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

12/03/2020 | 17:28 | מאת: רומי

שלום, רצ"ב פענוח. אשמח לדעת האם הממצא משמאל דורש ניקור ומדאיג? מה זה מרקם הפואקואי האם זה לא טוב? לציין שהבדיקות דם נמצאו נוגדנים בכמות 1200. אבל tsh, t3, t4 תקינים בתודה מראש

שלום רב, ממצא היפואקואי יכול להתאים לגוש רקמתי וכשהוא מעל 1 סמ מומלצת דקירה שלו בהכוונת US לביופסיה. לא רואה את הבדיקה ששלחת אך יש לנהוג לפי ההמלצות הנ"ל. במידה וצריך ביופסיה ניתן לבצעה במהירות יחסית במרפאתינו בארם אסותא (03-7645464) ע"H מיטב הרופאים בתחום. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/03/2020 | 18:40 | מאת: רומי

בלוטת מגן: אונה ימין- גודלה 6.1*7.1*5.4 ס"מ, גודל תקין, מרקם מעט היפואקואי, ללא עדות לקשר מוגדר. אונה שמאל- גודלה 6.1*6.1*7.4 ס"מ, גודל תקין, מרקם מעט היפואקואי. במרכז האונה מודגם קשר .מ"ס 0.6*0.6*0.6 בגודל איזואקואי בלוטות רוק תת-לסתיות: בלוטות הרוק תת-לסתיות מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. בלוטות הפרוטיס: בלוטות הפרוטיס מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר משני הצדדים. משמאל: TIRADS 2 מימין: TIRADS 1

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)