צריבת קשריות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

03/03/2020 | 08:48 | מאת: שרון

שלום ד"ר חפץ, שמי שרון, בת 47, לפני כ-8 שנים עברתי ניתוח כריתת אונה ימנית בבלוטת התריס עקב קשרית שפירה גדולה (כ-5 ס"מ). הייתי במעקב שנתי ולפני כשנה גילו קשרית באונה השמאלית (גודל 1.5 ס"מ - FNA תקין). לפני חודש שוב עשיתי אולטרסאונד והקשרית כבר גדלה ל 3 ס"מ FNA נוסף תקין. לאחרונה נודע לי על אופציה חדשה, צריבת קשריות . האם שמעת על זה ? האם זה מומלץ ? תודה שרון

שלום רב, אכן ישנה אופציה כזו. נקראת "אבלציה". ניתן לתאם תור ליחידת ה US אצלנו (03-7645464) והם עם הנסיון הגדול בארץ בנושא- ליעוץ. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)