TSH גבוה (אחרי כריתה לפני 9 שנים)

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

19/02/2020 | 11:38 | מאת: שלי

שלום, עברתי כריתה לפני 9 שנים, עד היום כל המעקב היה תקין כולל ב.דם ו-U.S. כחלק מהמעקב השנתי עשיתי אתמול בדיקות דם ו-TSH יצא 8.26 מה שלא קרה בעבר. לפני חודשיים גם עשיתי בדיקות דם ו-TSH יצא 1.55. T3- 3 T4- 14.1 TG + TG AB לא היה בפנייה. אולטרסאונד לפני מספר חודשים תקין. יש לציין שאני בהיריון שבוע 20 ובנוסף, עברתי לשתות כדור אסטו בבוקר במקום הערב. אני לא יודעת אם יש קשר בין הדברים אבל התוצאה מאוד מדאיגה אותי, אשמח לשמוע אם זה קשור או מה עליי לעשות?

שלום רב, לא מדאיג. יש להיועץ באנדוקרינולוג וכנראה להעלות מעט את מינון האלטרוקסין שאת נוטלת. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)