הרופאים טוענים שזה מקרה נדיר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

10/01/2020 | 00:01 | מאת: נועם

שלום רב . לפני כ 10 ימים עברתי ניתוח Total בבלוטת התריס בשל fna שיצא בטזה 6 על הגדלה על חשבון אונה שמאל של בלוטת התריס. לפי דיקור הfna אובחן אצלי פפלירי קלצינומה . ובשל כך הרופא החליט לכרות את הבלוטה בשלמותה . גודל הממצא הינו 5.3 ×3 לפי ה Us . שבוע לאחר הניתוח הרופא קורא לי תשובות הפטולוגיה שטוענות שהממצא אינו ממאיר (שפיר). בשם HYalinzing trabecular adenoma intranuclear עם intranuclear pseudo inclusions רציתי לדעת האם היה חייב להוריד את כל הבלוטה ,והאם נעשתה כאן רשלנות כלשהי מצד הרופא /ביופסיה /פטלוגיה . הרופא החליט לא להמשיך בטיפול ביוד ,ושוחררתי הביתה . מה דעתך בנושא ?

שלום רב, לא נעשתה טעות מכיוון שכפי שציינת כשהניקור חיובי (בטסדה VI) הסיכוי שהגידול אינו ממאיר הינו אפסי. לכן יש לשמוח על התוצאה ולא להתעצב... ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)