שאלה לגבי אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

27/11/2019 | 18:12 | מאת: Osher

אני סובלת ממחלת השימוטו בבלוטת התריס. נוטלת אלטרוקסין כעשר שנים. עדיין סובלת נורא. בשנה האחרונה החמרה במצב, כולל שיבושים הורמונליים קשים בשחלות ובבלוטת האדרנלין. נוגדן rpo גבוה מאד במשך שנים. באולטראסאונד שעשיתי בשבוע שעבר נצפתה בלוטת התריס: קטנה מהרגיל גבולות לובולאריים מרקמה בלתי אחיד ללא גושים וודאיים. פראתירואיד, רקמות רכות ובלוטות הרוק תקינים. אשמח לדעת מה המשמעות של התוצאות הנ"ל, והאם יש סיבה לחשש ממחלה מלבד השימוטו? תודה מראש

שלום רב, כפי שכתבתי אין ממה לחשוש ןיש להגיע למעקב אנדוקרינולוג. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)