פעילות מוגברת של בלוטת התריס אצל ילדה בת 6.5

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

22/11/2019 | 13:03 | מאת: שני

היי הלכנו עם בתנו בת ה6.5 לחדר המיון עקב כאבים בחזה, בדיקות הדם יצאו ברובן תקינות מלבד המוגלובין ערך: 22 FT4 : 1.27 TSH: 5.66 בחדר המיון הרופאה המליצה לפנות גם לקרדיולוג למרות שהאקג יצא תקין, וגם לאנדוקרינולוג לגבי יתר הפעילות. אציין כי עדיין מדי פעם היא מתלוננת על כאב בחזה, היא חיוורת מאד לאחרונה יש לה כאבי שרירים וראש, אנחנו מחכים לתורים שלנו לרופאים המומחים אך גם מאד מודאגים. האם חוסר בהמוגלובין גם יכול ליצור בעיות בבלוטת התריס?.מהן הסיבות הנפוצות אצל ילדים שדבר כזה קורה?

שלום רב. ההמוגלובין אינו קשור לתפקוד הבלוטה. יש לגשת אכן לאנדוקרינולוג. ניתן לקבל תור פרטי מזורז במרפאתינו בא.ר.ם. (037645464). ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)