גידול שפיר בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

05/11/2019 | 15:49 | מאת: גולי

עוקבת מזה כשנתיים אחרי קשרית באונה הימנית שבבלוטת התריס, 2 ביופסיות יצאו תקינות, השבוע לאחר us הגידול גדל ל2.7 ס"מ. הרופא אמר לשקול ניתוח ולא לעשות עוד ביופסיה. האם חובה לנתח או שאפשר להמתין? האם יש מקרים בהם הגידול הצטמצם או נעלם? תודה

שלום רב, אם יש גדילה חד משמעית של הגידול ובמיוחד בגיל לא מבוגר- אנו נוטים לנתחו מכיוון שהצפי הינו שימשיך לגדול ואנחנו כנראה לא נהיה יותר צעירים או יותר בריאים... כיום ניתן לכרות גוש כזה בגישה אנדוסקופית וללא חתך חיצוני כלל. כן יש שיטות להקטנת הגוש ללא ניתוח . ממליץ להגיע לייעוץ. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)