התייעצות לגבי תוצאת בדיקת דם

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

30/10/2019 | 13:48 | מאת: נינה

שלום. אימי בת 87. ברקע סובלת מפרפור פרסדורים,עברה מס' אירועים מוחיים. לוקחת טיפול תרופתי כגון : קונטרולוק 20 מ"ג פעם ביום,קרדילוק 1.25 פעם ביום,אליקסיס 2.5 פעמים ביום, נוקטורנו ,קסנקס. היא אוכלת דברי חלב בלבד. בתוצאת בדיקת הדם מהיום הכל תקין ( כולל מגנזיום וזרחן )פרט ל : -calzium serum : 10.5 -pth 1-84 : 51.6 .יש לי שתי שאלות : -האם יש צורך בהשלמת בירור ובאיזה בדיקות מדובר? -האם רמת calzium יכולה להיגרם כתוצאה מאכילה דברי חלב? תודה

שלום רב, הסיגן גבוה כוצאה מעליית הפרשת הורמון הפרתירואיד בדם מאחת מבלוטות הפרתירואיד. באופן כללי לא חייבים לנתח כל מקרה כזה ובודאי לא כשהסידן לא מאוד גבוה וגילה של אימך ומצבה הבריאותי מעלים את הסיכון ההרדמתי. הייתי פונה לאנדוקרינולוג רציני ומסתפק במעקב בלבד. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)