טיפול לציסטה גדולה בבלוטת תריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

29/10/2019 | 11:18 | מאת: מושית

שלום שוב, לאחר כל הבדיקות ( TSH תקין, פעמיים FNA עם בסטדה1) האבחנה של הקשר היא ברובו ציסטי בגודל של 3.5 סנטימטר. ( ישנו עוד קשר אך הוא קטן מסנטימטר) הומלץ לי לבצע ניתוח להוצאת צד ימין של בלוטת התריס. הבנתי כי יש איזשהי שיטה חדשנית אשר חוסכת את הניתוח - איך יודעים כי הגידול מתאים לכך? האם זה ודאי שהציטסה לא תגדל מחדש? השאלה אם יש טעם לנסות את הטיפול החדשני או שכדאי להוציא את הצד הימני של הבלוטה ולסיים עם זה. קבעתי אליך תור לחוות דעת נוספת אך הוא דיי רחוק. תודה רבה

שלום רב, ישנה אכן שיטה של שאיבת הציסטה והזרקת אלכוהול שיכולה לחסוך ניתוח. לעיתים יש לשלב אותה עם בלציה ע"י גלי US לגוש. במידה ולא ניתן- ממליץ לכרות את הגוש בגישה אנדוסקופית וללא חתך בצוואר. החלנו בגישה זו מהראשונים בעולם וכיום מבוצעת במרפאתי באופן קבוע. ממליץ להגיע לא.ר.ם. (הן ל US והחלטה על אלכוהול והן לבדיקה במרפאתי ושיחה על הניתוח ללא חתך צווארי) לבדיקה והחלטה סופית על הכיוון. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)