קשרית בבלוטת התריס - עזרה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

01/09/2019 | 21:55 | מאת: שואלת

שלום רב, לפני שנה התגלתה אצלי קשרית שגודלה עד 1.5 ס"מ. הייתי מאז אצל מספר רדיולוגים בכירים (4 בדיקות אולטרסאונד כאשר 3 איבחנו כ-T2). בנוסף אני ביקשתי בדיקות קלציטונין שיצאו 5.4, 4.9, 6.9 ואחרונה 4.6 CEA יצא לפני שנה תקין במקביל לבדיקת הקלציטונין 5.4). היום הייתי ביעוץ אצל אנדוקרינולוגית שאמרה לי שעל סמך האולטראסאונד לא צריך לבצע fna (ככה כל המומחים שהייתי אמרו). היא כן אמרה שתוצאת קלציטונין כזאת יכולה להצביע על תהליך טרום סרטני. לצערי לא שאלתי מה זה אומר? האם תהליך כזה יכול להיות מזוהה בבדיקת ה-fna? אשמח לתשובה מפורטת בנושא.

שלום רב, לכל גוש בגודל זה אני ממליץ ניקור מחט עדינה. לאור הקלציטונין הגבולי ניתן לשלוח חלק מתוכן השאיבה לצביעות מיוחדות לשלול גידולים ספציפיים. ממליץ להגיע למרפאת א.ר.ם. לניקור איכותי תחת US. התשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (037645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

08/09/2019 | 12:44 | מאת: שואלת

תודה רבה, בנתיים ביצעתי fna והתשובה היתה שזה שפיר. האם ניתן להרגיע לגמרי למרות הקלציטונין הגבולי? נאמר לי שאפילו מעקב אין צורך לעשות. האם יש קלצייטונין כזה גם ללא סיבה מסויימת? (את זה לצערי לא שאלתי)

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)