ביופסיה של התירואיד בנער

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

17/04/2019 | 07:51 | מאת: רויטל בר אילן

שלום דוקטור, יש לו נער בן 26 וחצי לאחר ביופסיה בתירואיד, כי יש נפיחות מצד שמאל, כ-3 ס"מ. אתמול קיבלתי תשובה מא.א.ג וחרב עליי עולמי. התוצאות מראות קרצינומה פפילרית. אני יודעת שזה סוג של סרטן וצריך לעבור ניתוח. חשוב לי לציין שבמשפחה אין לנו את זה בכלל סרטן והוא לא מעשן. אני ממש בחרדות מה יהיה?? האם הניתוח מסובך?? מה יהיה העתיד, אני במכבי היכן אפשר לנתן באופן מקצועי?? האם זה מסוכן לעתיד או הניתוח קשה?? אנא תרגיע אותי. תודה

שלום רב. התוצאה אכן כפי שאמרת אבל ממש לא להילחץ. הסיכוי להחלים מהגידול הזה קרוב ל 100%. חשוב לעשות הכנה נכונה לניתוח עם us איכותי של הצוואר כדי לדעת איזה ניתוח מומלץ לבצע. ייתכן וניתן לכרות רק חצי בלוטה. ממליץ לבצע us במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י שניים מטובי הרדיולוגים בארץ. יכול לחסוך צרות בעתיד. לאחר הבדיקה אשמח שניפגש להחלטה על מה הלאה. ייתכן וניתן יהיה לבצע את הניתוח בגישה ללא חתך חיצוני בצוואר. בהצלחה. ד"ר אבי חפץ. א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464

17/04/2019 | 15:07 | מאת: ביופסיה לתירואיד

אתה עובד דרך מכבי?? אני גרה בבאר שבע תוכל ליצור עימי קשר?

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)