היפרפראתראויזם ראשוני

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

17/03/2019 | 16:54 | מאת: אדם

שלום בן 33 ,בבדיקות דם בשנתיים האחרונות יצא לי סידן בדם גבוה למעלה מ10 פעמים (בין 10.8 ל11.4) pth נמדד פעמיים ויצא 40( טווח 15 עד 60) אלבומין סביב 5 ובאיסוף שתן יצא תקין. אולטרסאונד אין בעיה בכליות וצפיפות עצם לא הספקתי לעשות. יש לציין שאני סובל מכאבי שרירים ועצמות בחזה מעייפות ולאחרונה כנראה מאולקוס. האנדוקרינולוג שלח אותי למיבי של הפראתיראויד שיצא תקין ולא מוצאים אנדנומה ואז לmriש שגם יצא תקין השאלה שלי היא מה הצעד הבא? בהנחה שהולכים לניתוח האם יש עוד בדיקת אבחון אפשרית או שאני חייב ניתוח בשיטה הישנה והמסוכנת? אוליי לא מוצאים את האנדנומה בגלל שהpth שלי לא גבוהה מידי? יש רווח בללכת לרדיולוג מומחה שאוליי כן יצליח למצוא משהו? תודה רבה

שלום רב, איני חושב שבשלב זה יש אינדיקציה לניתוח כלל. ה PTH תקין לחלוטין והקלציום בשתן תקין גם הוא. יש לשלול סיבות אחרות לעליית סידן ע"י האנדוקרינולוג. במקביל ניתן לבצע US במקום איכותי יותר כדי לנסות לאתר את האדנומה (אפשרי במרפאת US בא.ר.ם. אסותא- 03-7645464) ובמקביל ביצוע 4D-CT בבי"ח הלל יפה או רמב'ם. עם התשובות יש לחזור לאנדוקרינולוג להחלטה סופית. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)